Semester!

Ja, nu var det ju ett tag sedan jag skrev, så nu får jag ju berätta en hel massa istället! =P

31 augusti
Skulle jag ha jobbat 13.55-20.05 + inventering till klockan 22.
Men det blev ändringar med det. Hela min dagsplan fick ändras helt...!
Fick åka till jobb och börja redan klockan 10. Så dagen blev RÄTT lång: 10-20.05 i kassa + inventering till klockan 22.
Det trevliga jag fick börja med att inventera blev plast och papp påsar...! Det som är det roligaste av allt att inventera..Inte för att något alls är roligt att inventera, men de skulle ju göras.
Och jag hade redan innan bestämt mig för att INTE jobba längre än till 22, eftersom jag dels inte hunnit börja packa, och fixa en massa annat...
Så jag körde Alexandra ner till tåget, och Jane ner till Öp-kiosken, sen så var det av hemåt!

1 september
Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det hela med resan...men jag antar att jag kör hela resan i detta inlägget, för den 31 augusti handlade ju också om resan lite.
Jag steg upp klockan 05, för att börja städa, plocka undan och för att sedan bege mig ut i tvättstugan och tvätta.
Fullt upp...Fick dra Johan upp ur sängen..
Sen så begav de sig mot Ystad klockan 8.30, för att lämna av två av katterna.image126image171
                                Fritz                                                                   Ragnar

Stressigt värre kändes hela dagen, men klockan 11, så var jag hemma igen, och då var det bara till att börja packa! Lite sent ute, men vem är inte det när det gäller att packa...
Klockan 14, så kom sedan Janet för att hämta oss, så sen bar det av mot Svågertorp.
In om för att hämta mor och Albin, och vars en öl till mig och Johan, och NU kändes det att semestern hade börjat! =)
Stod på perongen och väntade på tåget. Janet, mor och Albin vinkade av oss, och tåget började röra på sig...
Hjälp vad spännande! Går av på perongen i Kastrup, och upp för att checka in. Herregud vad stort! Jag har bara åkt ifrån Sturup. I alla fall i senare år!
Vi kände att vi var lite väl tidiga, och vi kände att ALLT var väldigt dyrt där, och att vi började bli lite hungriga.
Vi tog oss en vitlöksbaguett, och herregud vad den var god! MASSVIS med vitlök på en ciabatta, med tomat och smält ost ovanpå! Rent ut sagt: JÄVLIGT god!!
Sitter och väntar på planet lite här och var, och när vi väl kommit på planet, så ser man ett bekant ansikte. Joanna som jag gått på högstadiet med, och hennes kompis. Kändes så konstigt att se någon man kände till på planet. Vi skulle alla till Alanya, men inte bo på samma hotell.

Vi kom till att upptäcka att vi hade VÄLDIGT fin utsikt....En motor...
Och inte nog med det, så hade vi fruktansvärda kärringar bakom oss, som aldrig höll truten...
Vi fick en fot mellan oss, och de drog Johan i håret, och det enda de gjorde när vi vände oss om och tittade på dem, var att fnittra...Det var som om de var 14 år gamla! OM det nu inte var meningen, så ber man väl normalt sätt om ursäkt, men icke dessa tanter.
Sen så blev det turbulens så att vi fick spänna på oss bältet tre gånger uope i luften, och alla dessa TRE gångerna fick vi höra denna historien:
- När jag skulle flyga till Göteborg en gång, så blev det så mycket turbulens att flygkapten talade ut i högtalarna och sa att vi skulle landa i Ängelholm, och vänta tills vädret blev bättre. (har för mig att det var Ängelholm, är inte hundra på den staden, men de kvittar, ni kommer fatta allt ändå...) Men sen så talade han ut i högtalarna igen, och sa att de skulle försöka ta sig fram. Och jag bara: FÖRSÖKA?!?! Så kan man väl inte bara säga....Fniss fniss fniss...
Fattar ni?!?! Detta hörde vi TRE gånger!!! Man kunde den utan till, och blev måttligt irriterad.
image172
Vår "vackra" vy..

image128
En hemsk bild på mig, men man får väl bjuda på sig själv...
Lägg istället märke till motorn till höger, och tanten till vänster...

Det är den SÄMSTA flygturen vi någonsin varit med om! Standarden var inte precis jättehög på ett jättegammalt SAS plan...! Stolarna var obekväma, och det gick inte att ta tag i dem när man skulle gå på toaletten, utan att det blev typ en jordbävning för personen som satt i stolen..De var inte precis jätte stabila..Man brukar kunna luta sig lite på en stol när man går i gången, men icke här, för då fick man X antal irriterade blickar riktade mot en...

Väl framme på flygplatsen, så pratade vi med Joanna och Emily om de här kärringarna vi haft vid oss hela resan. Och Joannas kommentar var då:
- Ja, det är sånna som ska åka på charter resa till Kanarieöarna, och sitta och äta sina jävla kanelbullar!
Bakom oss gick kärringarna, som hörde allt, och Joanna skämdes...Jag kunde inte låta bli att säga det högt och tydligt att hon inte borde skämmas ett dugg med tanke på hur de hade betett sig på planet!!

Vi kom igenom passkontrollen, och gick ner för att hämta vårt bagage. Sen bar det av till bussen, och det enda vi pratat om var att det skulle inte förvåna oss om kärringarna skulle med på samma buss, och t.o.m. bo på samma hotell...
Vi utbytte nummer med Joanna, och begav oss sen till våran buss, för vi skulle i alla fall inte med samma buss som de..
Väl på bussen, så satt i alla fall jag lite som på nålar tills bussen började rulla, för jag ville inte ha med kärringarna! Bussen började rulla...Jag såg mig omkring...Och...
WOHO!!! De var inte med på vår buss! =)

2 september
Ja, det var den 2 september innan vi väl kom fram till hotellet. Klockan var ca. 02 när vi steg av bussen utanför hotellet. Vi sprang fram till recptionen, för att vara först, så man skulle slippa stå i en jättekö, vilket jag fått göra alla andra gånger jag rest utomlands.
Men stop vänta...Allting såg så väldigt annorlunda ut på hotellet jämfört med förra året...Men ok tänkte jag...
Vi skrev under och lämnade våra pass, fick reda på att vi kunde komma ner och fixa ac:n sen, när folk hade chackat in. Sen så var det bara att springa efter mannen som tog vårt bagage och började springa mot vårt rum. Vi kom till en annan byggnad, där han stod och väntade på hissen. Han sa att det var på våning 5, så det var bara att ta trapporna och börja gå. Eftersom hissarna är minimala i Turkiet, och han hade sig själv och två resväskor...
Pust, stånk och flås säger jag bara! Det var inget roligt att gå 5 våningar upp till sitt rum i en värme som just då var olidlig. Väl uppe, så stod han där med dörren öppen och väskorna på rummet.
Vi möttes av en olidligt kvav luft med massvis med värme inne i lägenheten.
Han sträckte i princip handen och bara stod och väntade på dricks...Han kunde ingen engelska, för han svarade inte alls på de vi frågade honom...! Gav honom dricks, sen var det bra för honom att spinga ner och hämta nästa par väskor.
Vi stängde dörren, öppnade alla fönster och klädde av oss. Jag trodde att detta skulle fungera, så att man kunde sova utan ac första natten bara, men ICKE! Verkligen helt olidligt.
Vi gick ner till recpetionen och han förstod direkt vad det var vi ville ha...Behövdes inga ord! =P Vi skrev pappren, och fick fjärkontroll till ac:n, och nyckel till safetyboxen!
Sen var det dags att sova, för att vi sen skulle upp tidigt...

Klockan var 09, och det var dags att möta far nere i restaurangen för att äta frukost. Vi satt och pratade en massa och disskuterade vad vi skulle göra under dagens gång.
VI bestämde oss för att vi skulle bege oss ut på biltur runt Alanya medans far var där med bil.
Vi skulle gå upp på våra rum och göra oss i ordning, men innan dess, så gick vi till recpetionen för att hämta våra pass.
Där stod en man, en man som jag kände igen sen förra året när jag bodde på samma hotell tillsammans med min mor och min syster. Denna mannen kände uppenbarligen igen mig också. Han började fråga mig om syster och mor, och om jag ännu en gång var nere för att hälsa på min far. =P
Hur fan kan han känna igen mig?! Men okej, det var ju bara roligt! =)

Sen så bar det av på en rundtur runt Alanya. Jag har varit på de två gånger innan tillsammans med far, men jag tycker att det är lika roligt för det, och jag tyckte absolut att vi skulle passa på för Johans skull, eftesom han inte varit där innan.
image173
Säger bara: kolla vattnet.

image174
Underbar utsikt, 35 grader varmt.
Men som ni ser, så är de ganska så disigt, vilket det var hela veckan.
Men de gjorde inget, värmen fanns där ändå! Men turkarna sa att de väntade regn...

Sen så kände jag mig väldigt trött, så vi bestämde oss för att köra tillbaka till hotellet, och jag och Johan skulle vila lite. Kändes jäkligt dumt eftersom jag inte träffar far så ofta, men jag kände att jag hellre ville hålla igång mer på kvällen än på dagen, plus att värmen var fruktansvärd.
Så vi bestämde med far att vi skulle träffas igen vid 16 tiden på fars rum.

Klockan 16 träffades vi på hans rum, och då hade vi två presenter med oss till honom! Kaviar och whiskey! =P
Sen så gick vi en runda, och när vi kände efter, så var vi nog ganska så hungriga, så vi besämde oss för att vi skulle äta något lätt innan vi skulle äta senare på kvällen.
Vi gick in på en restaurang, och under dagens lopp, så hade far pratat om att han ville bjuda oss på räkgryta, så han beställde in de till oss. Problemet var bara att far trodde att det stod under typ Små Rätter, vilket det inte gjorde, så vi fick in en huvudrätt, och blev fruktansvärt mätta på det.
Efter det, så fortsatte vi att promenera, och gick längst stranden denna gången. Sen så begav vi oss tillbaka till hotellet, och tog en öl där.
Sen ville far gå och göra sig i ordning inför kvällen, så han kom upp till vårt rum sen för en jäger!
image131
Jag och min far ute på vår ballkong.

Kunde inte låta bli när vi satt där, så jag skickade ett mms till mor, eftersom det här var det enda hon snackade om innan vi reste hur skönt det var:
image132
En jäger på ballkongen med fortet som utsikt. PRECIS vad vi också hade denna gång!

Vi begav oss sedan ner till hamnen med taxi, för att försöka leta upp baren som far och jag varit på två år innan. Den ligger mitt på ett torg, och det är nästan bara att följa musiken, för när man närmar sig där, så vet man att man är på rätt väg!
Kvällen blev lyckad! Lika trevligt som vanligt där nere. Sen så åkte vi hem efter visiten där nere, och sa godnatt för att sen krypa ner och lägga oss. Vi skulle upp tidigt för att ännu en morgon äta frukost tillsammans med far nere på hotellet.

3 september
Idag var det en tidigt morgon. Frukost nere i restaurangen klockan 07.30, sen efter det, så var det dags för far att bege sig tillbaka till jobbet. Tråkigt, eftersom det hade varit skoj med lite mer utflykter och så!

Sen så begav jag och Johan oss till stranden, och så började pressandet.
Men annars, så var det väl mest en väldigt lugn dag. Eftersom jag inte alls mådde bra, så blev det lite vilande även denna dagen, vilket inte känns så skoj att man behöver det när man är utomlands, men vad ska man göra..
Sen på kvällen, så gick vi bara ut och åt, för att sen gå hem och så satte vi oss tillsammans för att:
image133
Spela kort! (Och självklart dricka jäger! =P)

Vi var väldigt överens om att vi inte kände att vi behövde göra så värst mycket så, men med tanke på att vi inte träffats så mycket i sommar, jag och Johan, p.g.a. våra arbetstider, så kände vi mest att vi behövde umgås, och ägna oss till varandra en hel del.

4 september
Blev en lugn och svettig dag även detta. Ännu en lugn och avslappnande dag vid stranden, som sedan på kvällen avnjöts av god mat.
Och första kvällen för shopping, som gick helt åt skogen...Snacka om att bli lurade.
Man vågar ju ändå inte pruta allt för mycket. Men vi köpte lite Björn Borg underkläder, men det visade sig bara när vi kommit hem att de inte passade, så vi fick gå ner igen, för att byta dem. Pinsamt värre...
Och det enda jag var rädd för var att hon bara skulle neka till allt, de vet man ju aldrig tyvärr...Men det var lugnt, fanns dock ingen storlek till mig, L var det största...
Känner sig alltid ÄNNU större när man är utomlands, eftersom deras storlekar är så speciella....
Men ja, herregud vad vi kände oss lurade på pengar, men det blir man ju nästan alltid första gången i alla fall.

Det är ju sagt som så, att om de vänligt ger en varan, kanske t.o.m. med en påse, så har man prutat alldeles för lite! Däremot om de i princip kastar varan efter en, och är griniga och definitivt inte ger en någon påse, så har man gjort en JÄKLIGT bra affär!
Men hur många vågar göra en turk riktigt arg på en när man är på semester..!? =/

5 september
Idag har vi bokat in att vi skulle gå ut och äta med Joanna och Emily, så vi tog oss till deras hotell, som av någon anledning verkade väldigt okänt av många turkar. Han i receptionen fick ringa någon och fråga, han i taxin fick kolla i en bok, men där stod det inte med, så han fick ringa...Men vi kom fram, sen så satt vi där och drack en liten stund, och sen kom en bil för att hämta upp oss och ta oss till restaurangen, som låg runt hörnan, men det var Joanna och Emliy som ordnat det hela, så det blev bara bra! =)
Det var även tänkt att några som de träffat på deras båttur innan på dagen skulle med oss ut, men de hoppade av...Emily åkte till deras hotell, och han i receptionen sa bara att de inte ville ha varken några samtal eller besök...Jävla idioter säger jag bara!! Men Emily lämnade en lapp! =P
image175
Mmmmm...


Det var bara för Emily att hugga in...=P

Sen efter en god middag, så begav vi oss ner till hamnen, och så letade vi upp baren på torget ännu en kväll!
Queens Garden
Helt underbart roligt är där! Vilket håll igång, av bartenderna! Skitroligt! Och så här såg den kvällen ut:




Och här har vi hetingen som jobbat där alla tre åren jag varit nere i Alanya, dock är han mycket snyggare när han är lite mer finrakad! Och han förstörde dock hela bilden av honom när han tog av sig sin huvudbonad denna gången när jag var där, men det förnekar jag helt!
image142
Heting sen fyra år tillbaka...

Skickade även lite hälsningar till folk där hemma:
image143

image144

Sen så avslutade jag och Johan vår kväll, och Joanna och Emily begav sig vidare på stan!
Men vi kände att vi inte riktigt hade pengar till de hela....

6 september
Idag har vi bokat in att vi skulle ner itll stranden, slappa och fotografera hur vi har det här nere, för att sedan skicka en massa mms, istället för vykort.
Här är en bra bild från den riktiga kameran:
image182
Kleopatra Beach.

Sen så blev det en massa vykorts bilder från mobilen:
image146

image147
Härligt värre!

image148
Den blev till Johans familj...=P

image149

image150
Lägg märke till personen till höger...
Såg inte henne förens vi kom till hotellet och skulle skicka våra "vykort", vilket gjorde det ännu roligare!

Sen så var Johan helt imponerad på det här, och ville bara ta hem den, men jag var ju då lite smartare, oh fotograferade det istället:
image151
WOW! 2,5 liters Coca-Cola....
De hade inte 2 liters, utan detta istället.

Idag, så hade vi bestämt att vi skulle gå ut på fotograf runda, och allmänt känna oss som extrema turister.
Så vi begav oss ner till stranden, för att fotografera solnedgången. Så hrä kommer lite allmänna turistbilder.
Lite blommor och bin...

image155

Enorma vågor:
image183
image184
image185
image186
image187
image188

Lite gulliga bilder på oss själva:


Och lite början på solnedgång:
image192

Och sen blev det även en fin bild från ballkongen:
image195

Sen så kom Joanna och Emily till vårt hotell, för att vi sen tillsammans skulle bege oss ut och äta och även shoppa denna kväll!
Men när vi skulle lämna hotellet, så passerade vi ett enormt buffé bord på hotellet...Gud vad gott tänkte vi.
Vi stannade faktiskt och åt på hotellet som någon annan charter männsiska. Visst, gott var det! Med massor av kakor och tårtor till dessert, men underhållningen kunde ju verkligen ha varit lite mindre charter!!



MR. BOOMBASTIC! =P

Sen så begav vi oss ut på stan för att shoppa loss, och tänkte komma hem med en massa...
Men vilket jag märkte, så hade priserna höjts sen förra året bara...Och Joanna hade sagt till Emily att inte ta med sig så mycket pengar, för att där var jättebilligt...Så mycket visste ju i alla fall jag att det inte var! Men herregud!
De ville ha 550 - över tusen kronor för väskor, som man verkligen vet att de är fejk!!!
Vi gick ut med att vi ville betala 150:- = 25 turkiska lira.
Vi blev kallade för både det ena och det andra, och blev utslängda ifrån många butiker. Och Joanna började bråka med en.
Så vad jag köpte var en Dolce Gabbana väska. Oooooooh aaaaaaaaaah....=P ca. 150:-
Och en plånbok ca. 70:-.
Godkänt! Sen så blev de inget mer för vår del.
Vi begav oss tillbaka till vårt hotell, för att spela lite kort, och äta lite gott....=P
image196
Joanna, Emily och Johan.

Kvällen avslutades runt 02 tiden. Och dagen efter, så fick vi reda på att de gått vilse på vägen hem, och hamnat på en oupplyst gata där de mötte turkar...Okej, de kunde erkänna att de faktiskt blev rädda, men vem fan hade inte blivit de!?!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0