Första Advent.

Idag är det första advent, och vi har verkligen inte gjort ett dugg!
Igår hade jag min andra inflyttningsfest, som blev väldigt lyckad även den! Trevligt trevligt säger jag bara!
Ingen utgång dock, men det kvittar, eftersom det var så trevligt här hemma!
Idag blir det städning i lägenheten, och sen så bär det in till stan, där vi ska äta pepparkakor, och dricka glögg. För at tsedan gå ner på julskyltningen, precis som vanligt!
Som med tradition avslutas med pizza uppe hos mor. Mysigt och underbart!
Sen blir det väl mest hem, och göra ingenting igen. Men det har varit en lugn och mysig dag i alla fall!

Dagens Låt.


Tippen.

Imorgon bär det av till tippen tidig morgon! Ska slänga en hel massa kartonger, och även en tvättmaskin.
Ikväll blev jag av med tv:n, så slapp jag slänga den i alla fall. Det värsta jag vet, är att slänga saker som är fullt fungerliga! Då ger jag hellre bort det, som i detta fallet. Nu kan min arbetskamrats barn spela tv-spel på den. Enjoy.

Sen efter tippen imorgon, så blir det fullt upp med att plocka undan, städa och tvätt. För klockan 19, så är det dags för inflyttningsfest nummer 2. Har ingen aning om hur många som kommer, men det blir säkert bra. För att som vanligt, så blir det inte roligare än man själv gör det. Och jag hade roligt sist, förutom att jag blev sjukt trött när det egentligen var dags att gå ut...

Dock, så ska jag ändå jobba imorgon. Så mycket som 15-18. Känns väldigt lönt. Men så är det väl när ingen vill ställa upp för en. Men en sak är ju säker i alla fall! Jag vet ju vem man inte skall ställa upp för längre! Tråkigt, men sant.

Men nu får jag väl återgå till det jag gjorde innan. Glodde på när Johan spelade tv-spel han också...Suck...Karrar...

Shopping.

Ja, nu har det blivit lite mycket shopping...
Igår beställde jag ifrån h&m, och det ångrar jag väl liiite idag om man säger så.
För idag storhandlade jag på jobb, och det kändes som om jag blev ruinerad. Nästan så att man blev lite tårögd eller något. Men det kostar att leva. Så är det bara.
Mat, mat och åter mat. Det är nödvändigt! Sen blev det en hel del saker som ska vara till fint i köket. Svårt att förklara, men det kommer synas lite mer på bilder sen!

Dagens Låt.


Minnen.

Sitter och går igenom en massa gamla foton nu när jag inte kan somna. Hittade då alla bilderna på de små kisarna när vi hade dom. Sååå jobbiga, men ändå sååå söta! Helt underbar söta var dom!
Detta är en klassisk bild på Ragnar. Alla bilder på honom ser ungefär ut så här:

Helt hysterisk.

Men med de syskonen han hade, så var det ju kanske inte så konstigt..=P
Vi valde den som mest sov. Och det var nog det rätta valet vad jag sett än så länge i alla fall! Han ligger just nu i mitt knä när jag skriver. Måste bara lära honom att ta in klorna, som för övrigt måste klippas igen!
Men alla bilder på honom, där sover han väldigt djupt!

Nej, nu måste jag gå och somna! Är ju som sagt inte alls van vid förmiddags tider, och ännu mindre en lång sådan tid...! Godnatt!

STORA Förändringar.

Ja, nu blir det stora förändringar på jobb! Enormt stora!
Till det bättre, eller till det sämre? Ja, det återstår att se.
Tråkigt är det i alla fall, och så får man väl se om man satsar mer, eller mindre i framtiden. Eller om man satsar på annat kanske t.o.m. Återstår att se, inom en relativt snar framtid ändå.
Men svårt för att somna har jag efter allt som hänt idag. Hjärnan bara spinner iväg på en hel massa tankar, så får se hur sömnen blir inatt. Vilket är något jobbigt, eftersom det är tidig morgon för mig på jobbet imorgon. Eller nja..Tidig och tidig, men tidigare än vanligt för mig om man säger så!

Godmorgon.

Idag kom jag änå upp något sånär tidigt...
Och detta var vad man vaknade till:

Berit har den snygga stilen inne.

Rum För Rum.

Jag har tänkt att jag ska försöka göra klart i min lägenhet, rum för rum. Börja där man kommer in, och sedan ta det bit för bit.
Så det första blir hallen, och det är för tillfälligt det enda jag tänker på. Saker och ting som jag vill ha i min hall.
En del saker har jag redan, men det har inte kommit upp än. Och en del saker vet jag hur det ska se ut, men jag har inte hittat det än...!


Denna spegeln äger jag redan, och ska hänga ovanför möblen som jag också redan har.

Och till kläderna, så blev det billigt, och detta var det enda jag hittade som passade in med måtten. Allt annat var för stort, var jag än tittade. Och med tanke på hur väggarna är, så ville jag inte sätta upp flera krokar, även om det blivit snyggare. Väggen hade inte klarat det!

Sen har vi det som skall inhandlas:

Skrivtavlan skall jag ha, för där kan man även hänga nycklar, vilket jag alltid tappar bort!
Ljuslycktan är inte säkert att det blir just den, men jag vill ha något liknanade på varje sida om spegeln.
Tidningsstället är inte säkert det blir den heller, men hade gärna velat har något sådant i hallen till all post!
Krukorna tyckte jag var så söta, men det ska mest symbolisera att jag ska ha någon blomma på möbeln.
Taklampan är jag inte riktigt hundra på än, men i stil med den i alla fall.


Sen i övrigt, så ska det inhandlas en klocka som jag kan ha på väggen. En stor dörrmatta. En hylla som jag kan ha ovanför garderobsdörren. Och en tavla, självklart egengjort!

Detta är så långt tankarna gått än så länge!

Önskelista.

Julens önskelista:
 • Presentkort på Ikea.
 • Pengar till kläder.
 • Pengar till möbler och prylar till lägenheten.
 • Digital köksvåg.
 • Kaffekokare, i chili serien.
 • Vattenkokare, i chili serien.
 • Pengar till framkallning av tavlor.
 • Snygga salt & peppar kvarnar.
 • Rejäla knivar.
 • Knivblock.
 • Strykbräda.
 • Ordentligt strykjärn.
 • En riktigt bra skrivbordsstol.
 • Golvlampa från Bo Ohlsson.
 • Lampor i allmänhet.
 • Blommor och krukor.
 • Sängkläder.
 • Gardiner.
 • Mobil.
Det jag allra mest önskar mig, är ju saker till lägenheten, eftersom där är en hel del saker som saknas om man säger så. I möbelväg och så. Och sen så vill jag framkalla foton till tavlor. Vill inte ha mer än egna saker på väggarna. Har alltid känt det så. Så om det så ska ta tid, så väntar jag hellre! Väntar hellre på att få råd, och kunna hänga upp tavlor som jag trivs med, istället, för att köpa något skit som alla andra har ifrån Ikea. När det gäller tavlor, så bojkottar jag gärna Ikea! För det är vad alla har. Tycker deras ramar är fina, men det är också allt. Eller ja, tavlorna är väl fina, men långt ifrån speciella. Andra saker kan man mer göra till sitt eget när man sätter det i lägenheten!

Det lär säkerligen tillkomma en massa på önskelistan!

Fotobok.

Idag blev min fotobok levererad från Fujifilm! Jättefin är den!
NU fick jag ju denna gratis, pga ett erbjudande, så jag slängde ju mest in en massa bilder för att prova olika saker. Och jag är nöjd med alla bilder förutom en. Och det tycker jag är helt okej!
Det är långt ifrån något billigt att beställa kan jag ju säga! Och det var just därför jag såg till att passa på att slänga in en massa olika foton med en massa olika ljus, färger och en del redigerade, för att se hur det blev. För ska man själv beställa något så dyrt, så vill man absolut ha koll på hur det kommer bli på en tavla!
Men jag är absolut nöjd, och kan verkligen rekomendera att beställa en fotobok, för den är snyggt gjord, och man kan göra det mesta. Man kan skriva texter, man kan lägga till pratbubblor, man kan sätta ramar, olika bakgrunder och en hel massa annat! Man får bara räkna med att det tar en hel del tid att sätta sig och göra det! Eftersom jag fick denna gratis, så gav jag upp efter ett tag..!
Det enda negativa jag tyckt än så länge, är att det var fruktansvärt svårt att flytta runt bilderna för hand, så att säga. Men det finns även färdiga mallar!


Gottesugen.

Jag är dessvärre alltid gottesugen. Från att jag vaknar på morgonen, till att jag somnat på kvällen.
Men nu måste jag börja skärpa mig! Detta är helt hopplöst. Men jag har bestämt mig, så nu ska detta funka! Inget godis på ett bra tag. Inget av det är bra! Bort med läsk och skit. Så nu blir väl inte Johan glad när det inte blir någon mer Coca-Cola...=P Men nu ska det börja tränas!

Ny Vecka.

Ja, nu är det snart ny vecka. Och tur är väl det, med tanke på att jag verkligen inte hunnit med så mycket som jag tänkt mig...!
Men nu har jag ännu en gång inget val, eftersom jag ska ha ännu en inflyttningsfest.
Och sen så börjar det bli lite roligare att fixa och dona här nu måste jag säga! Idag har vi städat nere i källaren. Vi är inte färdiga. Men det har blivit mycket bättre med det vi hunnit med än så länge i alla fall.
Ska försöka få det till att bli en tvättstuga där man faktiskt inte ska behöva äcklas av att stå i fem minuter när man håller på med tvätten. Och det andra rummet har äntligen börjat lika ett förråd. Eftersom vi inte fått något förrådsutrymme, så får man ju ta det som finns.

Så nu börjar det en ny vecka, vilket innebär nya tag! Och denna gången ska jag skärpa mig.
Har en del samtal som måste ringas, och jag har en träning att börja på. Har även städning att fixa, och en hel del tvätt som hänger över mig så att säga.
Ikväll är det myskväll, och nu ska jag återgå. Tycker dock inte att filmen vi ser är så jättebra. Tropic Thunder eller vad fasen den heter. Ingen höjdare tycker jag ju nog inte...Kanske inte riktigt min humor, även om den självklart också har sina stunder.

Men tack för mig idag, så hörs vi när det är en ny vecka nästa gång!

Madagaskar.

2!
Madagaskar 2!

Den såg vi på bio i Malmö igår! Jätterolig! Helt underbar! Mysig. Och faktiskt inte så många jobbiga barn där, vilket jag var väldigt rädd för...!
Ibland måste man bli liten igen, och ha roligt! Underbar film! Måste ses!


Värme?

Värme är något man verkligen behöver i livet!
Och värme kan vara sp många olika saker! Värme kan vara något man får av någon annan. Kroppsvärme, eller känslor som värmer upp en inombords. Värme kan vara så mycket!
Men framförallt, så behöver man värme i sin bostad!
Och ÄNTLIGEN har vi fått tillbaka värmen här hemma! Långt om länge, när man frusit häcken av sig i några dagar, så är värmen tillbaka! Skönt, väldigt skönt!
Och idag är det ju inte nådigt med minusgrader ute heller! Fint väder, visst. Men fruktansvärt isande kallt!

Försäkringsbolag.

Försäkringsbolag är ju väldigt roliga också. Jag har haft X antal diskussioner med mitt försäkringsbolag som jag har till min bil. Idioter varje gång säger jag bara! Och ändå behåller man dem...Jo, för att de är trotts allt billigast för min del ändå.
Idag, så skulle jag ringa för att säga att jag har flyttat, vilket de har bett mig attringa och göra när det händer. Och det enda hon frågar är om det kommit in i folkbokföringen? Nej, för jag blivit tillsagd att ringa så fort jag flyttar?!
Sen så frågar jag om det gör någon skillnad på försäkringen, om det blir billigare eller dyrare?
Och hennes svar var: billigare. För en gångs skull har jag tur.
Så frågade jag hur mycket det blev. Hon sa summan, och jag tittade på pappret jag hade framför mig, som jag fick i slutet av oktober av dem. På den stod det exakt samma summa som hon sa. Och den lappen fick jag när jag bodde i Sjöbo! Hur kan det gå ihop!? Så sa jag det, och hon hade inget vidare svar. Hon sa att det skulle börja gälla i december.
Men jag förklarade bara fint att det kvittar ju, för de hade ju ingen aning om min flytt när jag fick det brevet!
- Ehm ehm ehm....Ja, hon skickade ut ett nytt, så fick vi se...

Kan verkligen inte folk antingen svara:
- Det kan jag inte se här just nu, men jag kan skicka ut ett brev om du vill.
Eller något liknanade, istället för att ge ett svar, som man egentligen inte har någon aning om!?
Så gör jag i butiken! Jag svarar inte på en fråga jag inte har någon aning om! Antingen hör jag med någon annan i personalen, eller så säger jag ärligt att jag inte har någon som helst aning.
Bättre de än att man t.ex. säger att osten är svag, och så är det jättestark?!

Ny Dag, Nya Tag.

Ja, idag är det ny dag, efter den fruktansvärda gårdagen.
Då är det även nya tag. Jag ska alldeles strax köra iväg till jobb. Sitter inne hos mor, efter att ha duschat här ännu en dag. Och jag räknar även med att jag får duscha här imorgon, det är lika bra. Sen så får de jäklar i de vara klara i huset! För jag tänker inte sitta utan värme hela min lediga helg! Punkt slut.
Idag är det lång dag på jobbet, och det är väl både roligt och tråkigt. Har börjat trivas lite bättre på jobbet efter utvecklingssamtalet. Att man faktiskt gör nytta och ger butiken förändring är väl något man ska vara stolt och glad över.
Kunder kan man bli trött på, men man får göra allt för att försöka hålla minen, även om det inte alltid går, och det är bara fakta! Får man en sjukt otrevlig kund, som inte kan respektera vad jag säger och mitt svar, så tänker jag inte respektera tillbaka, så är det bara!
Väldigt många ser ner på yrket som kassörska/kassör och jobb i livsmedelsbutik i allmänhet. Men jag hade velat se dom jobba där, för de hade inte klarat en dag med det, och det är bara fakta!

Sen finns det självklart otrevliga kassörskor/kassörer, och kassörskor/kassörer som verkligen inte borde sitta i kassa. Men det är ju bara deras fel att de inte fattar det själv.

Så till er som inte kan le tillbaka till kassörskan/kassören som ler, till er som inte kan säga hej till kassörskan/kassören som säger hej, till er som inte kan säga tack till kassörskan/kassören som säger tack:
Sätt er där själva, och känn hur det känns!

19/11 2008

Var verkligen inte min dag!
Tog mig sovmorgon. Tittade ut genom fönstret, och såg att de nog börjat fixa med värmen.
Satte mig i soffan under täcket, och tittade på tv. Kände på elementet, och det började bli kallt...
Okej, värmen stängs av nu.
Sen som tur var, så gick jag ner i min lägenhet liiite innan jag brukar göra i vanliga fall. Satte igång kranen i duschen, och ut kom tre droppar vatten.
HELVETE!
De hade stängt av vattnet också. Jag fick slänga ihop alla kläder och allt jag skulle ha med mig, slänga mig in i bilen, och köra in till morsan, och låna duschen där.
Muttrade gjorde jag hela vägen in till stan! För det första sa de att värmen skulle stängas av en dag, kanske två, så det var bättre att säga två då. Och visst, det kan jag väl hålla med om! Men de sa torsdag och fredag.
Sen så sa de inget om att vattnet skulle försvinna helt! Okej, jag förstod ju att varmvattnet skulle försvinna, men fan inte allt vatten! Irriterad som bara den var jag! För min bil stod på parkeringen, så då kan man i alla fall gå och knacka på dörren och säga:
- Vi börjar med bytet av värmen nu. Så vattnet kommer försvinna, om du vill hinna fylla upp lite i någon spann eller liknande, så passa på nu.

På väg in till stan, så slutade stereon i bilen att sluta fungera.
Och väl inne i stan, så fick jag köra två rundor runt huset innan jag fick någon parkeringsplats. Och det höll idioter överallt på den jävla parkeringen. Och med det menas, där det inte ens fanns parkeringsrutor!
Väl uppe hos mor, så slängde jag mig in i duschen, och skyndade mig så mycket jag bara kunde.

Sedan skulle jag bara köra tillbaka samma väg som jag kom, upp till jobbet. Och där är en hel massa vägarbete, och folk kan inte köra runt sådant uppenbarligen. Så det tog en jävla tid.
Och eftersom jag inte hittar mitt kort, som tar mig in på jobbet, så fick jag gå in där alla kunderna går in, och be om någons kort i kassan. Där möts jag av Jennie som säger:
- Du är lite sen?!
Jag trodde att jag skulle spricka. Svarade vänligt, ja, jag vet, med sammanbitna läppar. Och sprang vidare i butiken.
Men jag hann i vilket fall som helst i tid!

Jävla dag säger jag bara!

Nya Förändringar.

Nu sker det ännu mer nya förändringar i huset jag flyttat till!
Nytt värmesystem skall kopplas in, så detta innebär att vi kommer vara utan värme i 2-3 dagar. Och med tanke på att fönstrena inte är riktigt täta, så kommer detta bli olidligt!
Här är redan sjukt kallt, och det är bara till att stå ut med antar jag...
Nu ska jag ner och hoppa i duschen, och hoppas på att där finns lite varmvatten kvar till mig, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till! För duscha behöver jag innan jobbet i alla fall!

Men i längden, så är det ju bara till det bättre, så man får väl lida dessa dagarna, för att sedan kunna få det bättre.
Nu ska jag ner i en förhoppningsvis varm dusch.

Dagens Låt.

En gammal låt, men den är fan fortfarande lika bra!

# 69!

Nummer 69 är nu officiellt klar på min lista.

# 69. Ordna fast anställning.

Nu har jag långt om länge fått papper på det. Jag har egentligen hela tiden vetat det, men har hela tiden tyckt att jag ska ha papper på det innan jag kan stryka det på listan. Så nu är det avklarat!
Och utvecklingssamtalet gick väldigt bra! Enbart positiva saker! Bara en mindre sak som var negativt, men det var bara EN sak, och det är dessutom en sak som alla andra också gör. Så därför tar jag åt mig, och ska självklart försöka bli bättre.
Och chefen själv sa att han själv också gör det, så det är många som måste bättra sig på det.
Så nu ska jag försöka göra vad jag kan, för att inte fortsätta med det, så man kan bli ännu bättre, så det kanske inte är något kvar alls att klaga på när jag ska ha nästa utveckilngssamtal, om ett år!

Lista V. 47.

 • Byta däck på Johans bil.
 • Fylla i fäg på vissa ställen i lägenheten.
 • Jobba måndag - fredag.
 • Köra tv till tippen eller vart det nu blir.
 • Köra till tippen med skit.
 • Ringa Ikea.
 • Ringa annat samtal som jag inte kom fram på förra veckan.
 • Skriva önskelista nu när julen närmar sig. =P
 • Se till att jag kan vara ledig den 29 och den 9!
 • Få allmänt mer ordning i min lägenhet.
 • Planera Ikea inköp.
 • Kolla över mina pengar.
 • Börja träna och röra mig!
 • Tvätta.
Är där någon som vill ha en tv? Det är en 27 eller 28 tums tjocktv, utan fjärrkontroll, men i övrigt är där verkligen INGET fel på den. Men om där inte är någon som vill ha den, så slängs den nog mest troligast!
Och vi har köpt fyra universal kontroller, där det står att tv:n ska kunna klara den, men den har inte klarat någon än så länge. Men om man vill fortsätta prova, så får man ju gärna det.

Äntligen.

Äntligen är mitt vitrinskåp ihopsatt!
Dock, så måste det även fästas i väggen innan jag vågar sätta in en massa Höganäs i alla fall! Eftersom golvet är sådär jämt...
Och för att jag säkert ska veta var den ska stå, så måste jag veta var min skänk ska stå. Och för att veta var den ska stå, så måste jag ju kanske äga den!? Jävkla Ikea...
Får väl se till att ringa dom igen, och höra vad de har för ursäkt nu...För nu har det i alla fall gått tre veckor sedan jag ringde dom sist.

Men jag är jävligt nöjd med mitt vitrinskåp! Nu ska jag som sagt bara få ihop pengar till skänken, och se till så att Ikea får in den också. För sen jäklar börjar allt ta färg och form i min lägenhet!

Dagens Låt.


Underbar!

Dagens Party Låt.


Kvällen.

Kvällen ser ut som så, att jag ska handla, och laga middag. Hade tänkt mig tacos idag. Är väldigt sugen på det.
Sen när vi väl ätit en god och mysig middag, så ska vi gå ner i min lägenhet, och börja bygga ihop vitrinskåpet som jag fick häromdagen. Sen så även börja sortera en massa bland annat hadej ag väl tänkt mig. Och hoppas på att vi hinner med en del.
Annars får vi väl fortsätta imorgon, innan jag ska iväg till jobbet. För som det ser ut just nu, så ser det ut som kriget. Man kan knappt komma innanför dörren, och jag har inte ens börjat få ordning i köket än. Hälften står på golvet, och hälften är bara inkastat i en jäkla röra i skåpen.

Så kvällen är planerad!

Ledig Dag, På Arbetet?

Ja, idag tog jag mig ledig, för jag kände att jag nog skulle behöva det. Och jag säger bara: Det var tur att jag kände mig själv i detta läget!
MEN, på min ledig dag, så skall jag köra in till jobbet ändå. För chefen och jag bestämde oss för att ta utvecklingssamtalet idag. Det var väl lite min idé, eftersom detta utvecklingssamtalet blivit framskjutet i minst 3 månader nu, och nu är jag sjukt trött på det! Så nu tyckte jag att jag väl får köra in till jobb ändå då.
Klockan 16, så är det bestämt att vi ska ha det, men vi får väl se hur dags det blir, och om det överhuvudtaget blir av när jag väl är där inne. Men det hoppas jag jäklar i det, för annars har jag kört ena ärende in till Ystad, för, ingenting?!
Återkommer senare ikväll med hur det gått.

Den Godaste Hittills.

Ja, jag har hittat den godaste Ben&Jerry glassen! Hittills i alla fall...=P

Den är ju bara SÅÅÅ underbart god! Det är verkligen så att man har problem med att sluta äta utav den.
Men man får väl tänka liiite smått på figuren ibland. Attans också.

Onsdagens Lista.

Måste ju uppdatera hur mycket jag egentligen hann med på min lista i onsdags.
 • Göra adressändring.
 • Gå ur hyresgästföreningen.
 • Ta emot vitrinskåp från Ikea.
 • Köra in till Malmö och byta däck.
 • Städa klart i Sjöbo.
 • Hämta Albin på dagis.
 • Handla kvällsmat.
 • Bygga ihop vitrinskåp.
 • Tvätta.
 • Städa undan lite.
 • Ringa annat samtal klockan 14. ( Fick inte tag på dom. )
Så jag hann trotts allt med en hel del, men när man har en lite mindre person med sig, så tar allt lite längre tid än man planerat. Men jag är ändå nöjd!

Nyckeln Lämnad.

Ja, igår morse lämnade jag nyckeln till lägenheten i Sjöbo.
Besiktningen gick bra, och allt blev avklarat väldigt fort!
Så det är skönt! Nu är den helt borta, och jag fick tillbaka halva hyran dessutom! Underbart!
Nu inväntas bara alla andra tråkiga räkningar och skit, men det är sådant man får ta...

Dagens Låt.

Jag vet att jag är lite sent ute, men jag har väl börjat tycka ganska så bra om den.

Till Minne Av.

Min farfar Åke Wihlborg, som tyvärr inte finns med oss längre.
Men han har det säkert jättebra där han är just nu!
Tackar för alla år, och jag tackar dig och farmor för att jag fått uppleva så mycket. Så mycket som har hänt där ute på landet, så mycket man har fått hjälpa till med. Det har varit en underbar uppväxt hemma hos farmor och farfar!

Så jag tackar för den tiden jag fick tillsammans med dig, farfar, och hoppas att du har det bra nu! Du är en underbar människa!


Du är älskad. Du är saknad.
Tack för allt! Du finns för evigt i allas våra hjärtan!
Tack farfar.
Sov i ro.

Precis Som Berit Och Åke!

Detta är precis sådant här Berit kan hålla på med en hel dag! Och nu blev jag bara så sjukt sugen på att börja filma henne när hon springer runder likadant!


Och detta är bara så Åke!

Begär Lite.

Så får man vad man vill ha!
Igår, så satte de in en torktumlare i huset. Precis vad jag behövde!
Jag som började fundera på var jag skulle tvätta tills vi fått in en här, eftersom jag antog att det skulle ta sin lilla tid, med den nya hyresvärden jag har nu. Men igår, så sattes den in, så nu är det bara till att börja tvätta!
Tack!

Möbeln Är Kommen!

Hihi. Mitt vitrinskåp har äntligen kommit! Och det såg till och med ut till att vara helt!
Ikväll ska det byggas! Detta är nog den mest avancerade sak än så länge ifrån Ikea, som nu skall byggas ihop. Kan bli spännande att se. Det finns så mycket som 33 punkter att genomföra, och häftet känns ganska så tjockt.

Dagens Låt.

Han bara fortsätter briljera.

Dagens Gamla Goding.

Den är bara mysig!

Dagens Lista.

Ja, jag har en hel massa som jag måste få gjort idag, och detta är vad som står på dagens lista:
 • Göra adressändring.
 • Gå ur hyresgästföreningen.
 • Ta emot vitrinskåp från Ikea.
 • Köra in till Malmö och byta däck.
 • Städa klart i Sjöbo.
 • Hämta Albin på dagis.
 • Handla kvällsmat.
 • Bygga ihop vitrinskåp.
 • Tvätta.
 • Städa undan lite.
 • Ringa annat samtal klockan 14.

Städ Klar.

Idag har jag gjort mig helt klar i min lägenhet i Sjöbo, och har nu städat färdigt!
Imorgon klockan halv åtta på morgonen, så är det dags för besiktningen, vilket jag redan vet att jag kommer åka på tapeten i köket. Eftersom katterna så fint haft den lite som en klösbräda.
Men utöver det, så ska där inte vara något vad jag vet. Och hoppas inte att de hittar något heller!
Hon som ska flytta in, verkar vara jättetrevlig, och sa till mig redan från början, att jag inte var tvungen att skrubba allt med tandborste så att säga. Utan hon är ändå den som städar innan hon själv flyttar in.
Men självklart, så harj ag städat så gott jag bara kunnat! Det känns bara så hemskt att lämna en skitig lägenhet till någon annan.

Och jag har i alla fall rengjort ugnen efter mig!

Förvånad?

Igår, så skulle jag ju ha utvecklingssamtal, vilket jag blev väldigt förvånad, när det inte blev av...
Eller inte! Jag hoppades på att äntligen få lov att ha det, eftersom jag skullat ha det i X antal månader nu. Men chefen har alltid fått skjuta upp det. Och likaså denna gången.

Så på min lediga dag på fredag, klockan 16, ska jag istället köra in och ha mitt utvecklingssamtal.
Får hoppas på att han är på gott humör, och att allt enbart går bra!
Men det gör det ju så klart!?

Efter 2 År.

Efter att ha bott i Sjöbo i nästan 2 år, så harj ag än så länge haft turen att slippa försäljare och annat skit.
Men igår, när jag är 99,9% klar med utflyttningen och städningen av min lägenhet, så knackar det på dörren, och utanför står Jehovas Vittne.
För mig är det bara trams. Och jag bryr mig inte så mycket om allt de brukar stå och babbla om osv. Jag respekterar om de vill ha sin tro, men de får också respektera att jag inte vill tro på samma som dom!

Men detta var första personen från Jehovas Vittne som jag faktiskt tyckte var trevlig!
Hon bara log, ursäktade att hon störde, gav mig ett papper, sa att jag gärna fick läsa det om jag hade tid och lust, sen så tackade hon för sig.
Tack! Tack för att du inte försöker tvinga på mig en massa som jag varken har tid eller lust att lyssna på! Är jag intresserad, så kan jag själv leta upp saker och ting.

Så tack, till den första trevliga Jehovas Vittne som jag stött på.
Och jag menar inte att alla är otrevliga, men de jag än så länge stött på, förstår inte ett nej. Och har man inte tid, så har man inte!

Jäkla Ikea.

Ja, på senaste har jag haft en del problem med Ikea. Jäkla ställe, och jäkla människor som jobbar där...
Jag skulle inhandla ett vitrinskåp, och även en skänk, till min nya lägenhet. Men på vitrinskåpet stod det: kontakta personal. Och när jag pratade med dom, så var det då en leveransvara, som dom helt enkelt skulle köra hem till mig. Vilket var om tre veckor då sa han ( men nu är tre veckor gångna, och den kommer idag! ).
Sen så var det samma sak med skänken: kontakta personal. Vilket jag då gjorde. När jag väl kom fram, så tittade han på datorn, och stod typ helt tyst, och svaret blev:
- Här står ingen produktinfomation.
Sen sa han inte mer. Jaha?! Vad innebär det då blev ju då ganska så självklart frågan.
- Ja, jag vet inte när den kan tänkas komma in. Om 4,5,6 veckor kanske.
Då blev jag måttligt irriterad, och sa att jag inte bodde i Malmö, och var inte road av att åka fram och tillbaka om 4,5,6 veckor?! Och dessutom sa han kanske till det också. Nej ,då tyckte han att jag kunde ringa kundservice, och be dom att de skulle skicka ett sms till mig när den kommit in.
Sen så sa ahn även att jag kunde gå in på internet och titta där när den kommit in. Men där ligger inte ens den skänken uppe. Den ligger där, men inte i den färgen jag ska ha, så då hjälper det mig inte så mycket?!
Sen så avslutade han dessutom med:
- Ja, sen så kan man i för sig inte ta hemsidan på blodigt allvar, för det är inte alltid det stämmer.

TACK! TACK säger jag bara! Precis allt detta leder ju till att jag vet när skänken kommer in!? Och jo tack, jag vet att man inte kan ta hemsidan på blodigt allvar, eftersom jag kört in för en möbel när den skulle finnas där, men den var slut på hyllan. Och de påstod att de SJU ( som där stod på internet ) sängstommarna skulle tagit slut på den timmen jag kört in. Jo, men visst! SJU stycken 180 sängstommar i just mellanbrunt, och den sorten, tog slut på en timme! Tror jag med på.

När jag sedan ringde Ikeas kundservice en vecka senare, och äntligen kom fram, så löd deras svar:
- Ja...Här står ingen produktinformation, så den borde bara inne om 4,5,6 veckor.
Jag undrade om han skojade med mig?!
Jag sa att det var det svaret jag fått där inne också, och att det inte riktigt är så bra för mig, eftersom jag inte bor där inne ( Dock formulerade jag väl inte det så fint till honom då... ).
Jag sa att jag blivit tillsagd innan om att jag kunde få ett sms när den kommit in, och han kunde fixa det?! Svaret blev att han bad mig vänta. Och så kopplade han bort mig, och efter ett tag kom han tillbaka och sa:
- Ja, vi har tydligen den funktionen. Så jag lägger in det här nu. Men ring änå om en fyra veckor, och kolla hur det ser ut.
Vi har tydligen den funktionen!? Herregud!Införskaffa ny personal, eller utbilda dom när det händer något nytt i alla fall!
Och se för fan till att uppdatera er information, både på internet, och till ert egna program, som personalen ska kunna få information till!
Så slipper ni att personalen inte kan ge svar, och irriterade kunder!


Vitrinskåpet jag ska få idag, och skänken ( i fel färg ) som jag ska kunna köpa om 4,5,6 veckor.

Utvecklingssamtal.

Imorgon är det dags för ett utvecklingssamtal på jobbet. Kan säkert bli spännande...
Återkommer med uppdatering imorgon kväll.
Men bara om det är positiva saker...Hehe..

Jönköping.

Jag har då kunnat kryssa av ännu mer av min lista:

# 41. Hälsa på Therese.
# 85. Åka till Gränna och köpa polkagris.

Jag och Johan gav oss iväg på roadtrip, och körde fredag morgon iväg upp mot Jönköping.
Vi körde inte raka vägen upp, utan vi körde lite kustväg, och sen upp mot Växjö, och vidare upp mot Jönköping. För att få ett litet äventyr tillsammans, och ha roligt.
Vädret var dessvärre verkligen inget vidare! Så jäkla tråkigt! Men vi gjorde väl det bästa av det.

När jag väl kommit upp till Jönköping, så körde Johan sedan vidare upp till sin kompis i Karlstad.
Och Therese och jag åkte och fönstershoppade lite, tillsammans med Oscar. Och sen så stack vi ner på stan, och mötte upp lite vänner till dom, och åt en jättegod buffé, för en väldigt billig peng. Och snacka och att vi utnyttjade att vi fick äta hur mycket vi ville. GUD vad mätt man var när man gick därifrån!!
Sen så begav vi oss vidare till Hemmakväll, där vi inhandlade inför kvällens aktivitet: foto och filmtittande. Från Turkiet, och från gammal tid så att säga. Men vi tog en lite längre promenad hem, som var väldigt mysig! Det var så mysigt att gå längst med sjön!
Men självklart hade vi sedan lite problem när vi skulle koppla in datorn till tv:n, och tänkte då att Johan säkert kunde hjälpa oss över telefonen. Vilket ledde till att vi fick ta ett foto och skicka iväg, så att han skulle kunna förstå lite bättre.
Dock, så tyckte han inte att vi skulle stoppa den gröna mer än i munnen i alla fall. ( Vår humor var i allra högsta grad bäst vid den tiden på kvällen! )
Vi satt väl mer eller mindre mest och snackade skit, och hade det mysigt och trevligt.

Lördagen sov vi länge om man säger så. Härligt! Och sen så satte vi oss på bussen till Gränna, där vi inhandlade liiiite polkagrisar. Mmmm.
Sen bar det av tillbaka hem, där vi tog en promenad på stan, och gick och fönstershoppade ännu mer.
Och jag blir så sjukt trött på när folk inte förstår vad man säger. Visst, jag är från Skåne. Men herregud?! Typ ingen förstod mig alls, och man kände sig allmänt som en utstött när man gick runt där uppe. Men jag hade roligt ändå! Det blir fortfarande inte roligare än man själv gör det!!
Sen lördag kväll, blev det turkisk musik och middagslagning tillsammans, med en Efes öl i handen.
Som sedan förflyttades in till soffan, med lite mer öl, goda polkagrisar och Dansbandskampen/Stjärnor på is. Haha. Vilken kväll. Inget spännande precis, men vi hade det roligt och mysigt, så det är väl vad som är huvudsaken för min del i alla fall!

Sen bar det av hemåt igen på söndagen. Johan kom och hämtade mig klockan ett, och sen så var det en lite rakare väg hem, än upp.
Men det var jävligt skönt att komma hemifrån, som i detta läget, en helg i alla fall!
Tack för en underbar helg Therese! Utan några större skandaler för en gångs skull....

Ännu En Kväll.

Ja, ikväll blir det ännu en kväll med serie. Ikväll är det sjävklart Fringe. En helt underbar, ny serie, som vi fastnat väldigt fort för!
Hon är inget vidare snygg, men jag tycker ändå att hon är ganska så bra, för att hon ser alldaglig ut, och inte så uppsminkad och snygg så att säga. Hon gör sitt jobb. Han ser lite bättre ut, liiite smått bättre ut. Och sen så har vi mannen som löser alla fenomen. Han är ju så underbart skön! Inget förvånar honom, och han vet precis allt han pratar om. Han har inte alla hönsen hemma, men han spelar det så sjukt bra! Lite humor i det hela lite där och var. Det är vad som behövs för att man ska fortsätta titta!

En serie som jag absolut rekomenderar att följa!

Resplan.

Ja, det ska i alla fall börjas med att inhandla en karta över Sverige. En BRA karta, så att vi kan hitta upp till Therese imorgon! Och självklart, så ska vi göra det hela till en liten roadtrip, så vi ska ju inte köra raka vägen upp, på den stora vägen. Utan vi ska köra små vägar, och stanna till lite här och var, för att hitta på något roligt.
Frågan är bara var man ska köra, och var man ska stanna till.
Jag är ju sugen på att hitta små inredningsbutiker på vägen, och inhandla lite sådant roligt med sig hem, till den nya läganheten! Men vi får väl se vad man kan hitta.

Någon som har något förslag på något roligt man kan stanna till vid, på vägen upp till Jönköping?

Men nu ska jag börja titta på eniro lite, och se vart man kan köra någonstans. Hoppas på något så när fint väder imorgon också i alla fall! Behöver ju inte vara det hela vägen, men någonstans skadar ju inte, så att man kanske faktiskt kan gå på promenad lite här och var!

Ännu En Städdag.

Ja, eftersom vi inte kom så långt som jag hoppats på igår, så bär det av till Sjöbo för att städa ännu en dag. Fortsätta att städa och fejja.
Så det är väl mest till att packa ihop, och bege sig iväg.
För tidig morgon imorgon bär det av uppåt i landet!

Mys.

Igår kväll, blev det en lugn och mysig kväll.
Och vad behöver man till en lugn och mysig kväll?
Jo, självklart:

Listan.

# 26. Klä ut mig på Halloween.

Dock finns det ingen bild på det, men jag var utklädd till hembiträde, i min korta svarta kjol, och min korsett. Kameran hade inte blivit uppackad vid det laget.

Frukost.

Frukosten äten, och myskläderna på. Nu ska släpet kopplas på, och sen så ska jag gasa iväg!

Tycks?

Jag har tänkt hänga ett tyg framför den ena dörren i min nya lägenhet, eftersom det är vid fondväggen, och den väggen jag har tv:n vid. Eftersom dörrarna är gamla, och väldigt gult lysande så att säga.

Tycker nog faktiskt ganska så mycket om detta tyget.
Vad tycks om detta tyget?

Penga Brist.

Ja, det har nog dessvärre de flesta. Men jag har riktigt mycket penga brist!
Men när jag skulle in till Ikea, för att inhandla mitt nya vitrinskåp, som ska levereras till mig om en vecka, så packade jag ihop mina födelsedasgpengar, och öppnade min spargris. Det är just sådant här som jag ska använda mina sparbössor till. Denna sparbössan som jag öppnade, innehåller allt utom tior, i myntväg. För tiorna har jag i en egen sparbössa, och den har jag hållt på med i minst två år, och den är nog bara halvfull känns det som.
Nu har jag då bestämt mig för att jag ska ha en bössa till varje valör. Och i det räkas inte sedlar, utan bara mynt! Men nu ska jag satsa på att fortsätta!
Jag har fyllt två sådana här bössor, med blandad kompott, och båda två har innehållt strax över tusen kronor. Det är sådana pengar som man blir glad när man helt plötsligt har i sin hand. Som i detta läget behövde jag möbler, och förra gången unnade jag mig min korsett. Bra köp båda två!
Tiorna SKA gå till resa! Jag hoppas så innerligt på att den snart är full, men eftersom det än så länge tagit så lång tid, så lär det ju förmodligen ta lika lång tid till..

Dagens Låt.

Inte den riktiga videon så att säga, men det är en bra låt!

Hjälpredor.

Jag har ju fått hjälp med min lägenhets renovering och flytt i alla fall! Tur att man har en massa som faktiskt ställt upp. Det har behövts!
Jag vill än så länge tacka:
Morsan
Albin
Jolle
Eddie
Johan
Axel
Christian
Eric
Henric

Med tungan rätt i mun, så blir allt bra!

Gomorron.

Ja, då har man väl fått lov att vakna. Tidig morgon, men det är ett måste om jag ska fortsätta med detta!
Berit och jag har legat och vaknat upp till Vakna med The Voice. Mysigt.

Berit är dock lite mer på hugget än vad jag är, när där är fåglar utanför fönstret!
Nu ska jag väl se till att klä på mig mina myskläder, och packa ihop de saker jag behöver ha med mig till Sjöbo. För att sedan städa hela långa dagen, och förhoppningsvis bli helt klar. Så att jag kan se till att ringa och boka in en besiktning utav lägenheten!
Väntar lite på att morsan ska ringa, så att jag slipper gå där själv. För det är ju riktigt segt...!

Ikväll.

Ikväll är det tv som gäller! Ikväll är det ju Desperate Housewives, och det är där INGET, och då menar jag INGET som får lov att komma emellan! Det är bland de bästa serierna någonsin!
Dock så satte jag igång första avsnittet av O.C. kvällen den 27 innan jag och Johan skulle iväg på bio och se Max Payne, och då blev vi bara så sjukt sugna båda två att bara sätta oss ner och se allt! Det är också en riktigt bra serie! Som jag och Johan har många minnen till.
Sen så har jag väl även lovat honom att se Lost någon gång. Ångrar väl mer eller mindre att jag köpt tre av säsongerna till honom. Den serien är jag väl lite skeptisk till...

Men i alla fall, så är det enbart Desperate Housewives som gäller ikväll!


Jag bara ÄLSKAR att alla serier och skit är igång igen! Jag blir så jävla fast!
Vilken är din favorit serie?

Wall-E.

Igår så satte vi oss ner och tittade på Wall-E.
Det var ju den bästa filmen på väldigt länge! Helt underbar! Vilka uttryck den lilla maskinen hade. Han hittade verkligen en plats i mitt hjärta! Dock precis som de flesta andra Disney figurer, men detta var ändå bland det bästa!


WoHo!

Ja, det har som vanligt blivit ändringar i mina planer för veckan.
Jag visade ju lägenheten igår, och de tog den! Och de tog den gärna på plats i princip. Så nu är det fullt upp med städ!
Imorgon kommer morsan och hjälper mig, så ska vi städa hela lägenheten kliniskt ren! ( Inte lämna någon ugn icke rengjord...! ) Sen så är det bara till att besiktiga lägenheten! Den 15 ska de skriva på kontrakt om att flytta in, så jag kommer dessutom glatt nog få tillbaka halva hyran!

Man kan inte säga mer än: WoHo!
Det är nog vad som kan uttrycka vad jag känner just nu, bäst.
Samtidigt, så känns det ganska så tungt, eftersom det trotts allt var min första lägenhet...
Men där är så mycket dåliga vibbar, så det blir nog enbart för det bättre!

Tacka vet jag att jag dessutom i princip renoverade upp hela min nya lägenhet! Den är bara så underbar! Nu ska jag bara få ordning på alla mina saker, och spara ihop pengar till att köpa möbler till matplatsen!
Har inte förstått hur man dessutom kunnat bo här utan att ha någon torktumlare, så det har jag sett till att det ska installeras. När det blir, vet jag inte, men hit ska det i alla fall! Jag tänker inte sitta utan både torktumlare och torkrum! Punkt slut!
Och jag behövde inte säga så mycket för att få det heller, så det är skönt!

Jag måste verkligen skärpa mig med mitt fotograferande! Och även med mitt tränande!
Nej, från och med nästa vecka, då blir det rutiner med jobbet igen, så då sätter jag igång! På allvar! Upp på morgonen och se till att komma igång och ändra livsstil!
Och detta ska Johan med på...!

Veckan.

Ja, denna veckan, så ska jag ju då försöka få lite mer ordning i min lägenhet. Sortera bland papper och skit, och se till så att man för ovanlighetens skull har lite mer koll på allt skit. Och även se till att kasta en massa som jag inte använder och så..!
Tvättdag i Sjöbo, så att jag kan få rent alla mina saker, eftersom jag inte har världens bästa tvättmöjligheter i min nya lägenhet. Måste ringa min hyresvärd och prata om det också!

Ska även hinna äta middag med Joanna, och umgås med lite mer folk på min sista semestervecka!
Ska även börja plocka fram Wii Fit igen, och börja seriös träna igen! Ut och gå promenader nu när jag har lite nytt område att utforska! Lite roligare än när man gick runder i Sjöbo tycker jag ju nog allt!
Måste inhandla mat till mitt kylskåp, och till min frys, som är väldigt tomma!

Ska gå igenom min lista, och se till så att jag verkligen hinner med det mesta innan året är slut!
Sen så ska jag ju även upp till Therese till helgen!

Dagens Låt.

Den är så underbart mysig!

Inflyttningsfest.

I lördags hade jag inflyttningsfest! Det blev väldigt lyckat, och trevligt. Dock höll jag på att somna när vi skulle bege oss vidare ut. Det var ju den tiden jag i vanliga fall brukade gå och läga mig, efter långa dagar nere i lägenheten.
Så jag följde inte med vidare ut, utan sov för första gången i min nya lägenhet! Helt underbart!
Längesen jag sov så gott! =)
Där är en hel del kvar att göra nere i lägenheten, men nu är det i alla fall så att jag faktiskt kan bo där.
Imorgon hade jag tänkt att fotografera en massa i lägenheten, så att man kan ha en massa före och efter bilder! Så det kommer jag väl ägna mig åt imorgon.

För idag, så ska jag till lägenheten i Sjöbo, eftersom jag ska visa den för en första personen som är intresserad av den!
Och sen så ska jag även tvätta en massa i Sjöbo. Så då kan jag även se till att passa på att städa undan lite i den gamla lägenheten också! Dock kan jag ju inte städa undan allt, eftersom jag har en del kvar där. Mitt Höganäs ska jag ju inte ta förens jag har någonstans att ställa det i min nya lägenhet hade jag ju tänkt mig.
Och vad jag vet nu, så ska mitt vitrinskåp komma nästa onsdag! Så det ska bli roligt!

Ännu Mer Klart!

V. 42
 • Fixa till golvet i sovrummet.
 • Fixa till golvet i köket. (Listerna kvar.)
 • Fixa till golvet i badrummet. ("Bara" listerna kvar.)
 • Slipa garderobsdörrar.
 • Måla taket i köket.
 • Måla taket i badrummet. (Hänger på att elen ska bli fixad i badrummet.)
 • Måla taket i lilla rummet.
 • Komma på lösning på hatthyllan. 
V. 43
 • Måla garderobsdörrar. (Väldigt snart klar!)
 • Måla badrummet. (En vägg kvar.)
 • Måla köket.
 • Måla lilla rummet.
 • Fixa golvet i lilla rummet. (Bara lister kvar!)
 • Städa över hela lägenheten.
 • Måla i garderoben. (Bara listerna kvar.)
 • Fixa lådorna i köket.
 • Lägga in skydd i alla köksskåp. ("Mattan" tog slut, så där är lite kvar..)
 • Hänga upp alla garderobsdörrar, och kunna stänga dem. (Gick inte innan!)
 • Måla smygar. (Två kvar.)
 • Fixa till under kylskåpet. (Hänger på att golvet måste läggas.)

RSS 2.0