Stella Och Sebastian.

Det är ännu en bok jag just läst ut. Riktigt bra tyckte jag verkligen att den var! Jag kände igen mig i väldigt många ställen i boken måste jag säga, vilket bara kändes sjukt på ett sätt, men samtidigt väldigt roligt.
Boken är rolig, och handlar om just Stella och Sebastian, som en gång varit ett par, men inte längre är. Man får se det ifrån bådas synvinkel, och det är en tredje person som berättar om deras tillvaro. Det handlar om deras liv, vilket innebär fest, sex och lite jobb ungefär. Och nya förhållanden till andra människor.

Ett utdrag ifrån boken:

"Ute på Bondegatan stängdes den tunga porten långsamt bakom Sebastian och han tittade tillbaka upp mot Stellas fönster. Persiennerna var nerdragna och han kunde inte se något trots att ett av fönstren stod öppet. Hon hade väl gått och lagt sig igen. Krupit ner i den varma sängen med en annan kille. Lagt sina smala armar runt honom och tryckt sin nakna kropp mot hans förhoppningsvis håriga rygg. Sebastian ruskade på huvudet för att bli kvitt de obehagliga bilderna som ofrånkomligen dök upp i hans inre, Stella upphetsad, Stellas händer på någon annan, Stellas kropp som mjukt och följsamt hittade rytmen, Han hoppade in i Porschen som stod dubbelparkerad utanför Stellas hus och startade motorn varpå Håkan Hellströms röst omedelbart hördes ur högtalarna. Passagerarsätet var bestrött med små beiga hundhår, ett litet minne ifrån Sid. Han borstade snabbt ner håren på golvet innan han gjorde en u-sväng och tog till höger nere på Renstiernas gata för att åka tillbaka till Östermalm.
Magen knorrade och påminde honom om att han ännu inte hade ätit frukost och han klev ur bilen uppe på Östermalmstorg i stället för att köra ända hem. Det var nästan alldeles tomt, det var fortfarande tidigt för att vara söndag. Inte ens torghandlarna var på plats med sina grönsaker och blommor, men de kanske inte brukade vara här på söndagar. Sebastian hade ingen aning, han hade aldrig handlat något på torget trots att han bodde knappt fem minuter därifrån. Grönsaker tyckte han inte om och vad skulle han med blommor till? Ett leende letade sig fram när han såg Stellas besvärade min framför sig. Han tittade in genom brevinkastet när det tog henne så lång tig att komma och öppna och redan då hade han sett de enorma gymnastikskorna i hallen. Båtar, fiollådorm, simfötter. De var förmodligen de största skor han någonsin hade sett vilket var ganska irriterande, stora skor...stor kuk. Äckligt. Stellas uppspärrade svullna ögon när han frågade om han kunde få låna toaletten, obetalbart! Även om hon fortfarande hade varit full hade han inte trott att hon skulle gå på hans banala fint om att cd-skivorna inte gick in genom brevinkastet. Men det hade hon gjort, Sebastian flinade för sig själv och sparkade till en sten på trottoaren."


Ja, en bok jag rekomenderar att läsa! Den är riktigt rolig!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0